NOTICE studie

Info van de neuroinflammatie studie “My spine is on fire: neuroinflammation in cervical radiculopathy and the influence of physiotherapy on  it”: We willen neuroinflammatie aantonen in het ruggenmerg en neuroforamina bij patiënten met een cervicale HNP.  Om de neuroinflammatie te meten gebruiken we de radiotracer [11C]DPA713, een TSPO tracer. We willen het PET signaal quantificeren en gebruiken hiervoor een image-derived input functie (waardoor we geen arterieel bloed hoeven af te nemen). 

Uiteindelijk willen we de betrouwbaarheid meten van de nieuwe imaging techniek.

Aantonen dat neuroinflammatie aanwezig is in het ruggenmerg en neuroforamina bij cervicale HNP en dat de neuroinflammatie geassocieerd is met het klinisch beeld.

Daarna willen we de patiënten 4-6 weken conservatief behandelen om te bepalen of het veranderend klinisch beeld gepaard gaat met een verandering in neuro inflammatie. Dit is wellicht mogelijk in de wachttijd naar een operatie toe. Het gaat immers niet om een effectiviteitstudie. Het is ook mogelijk dat patiënten alleen deelnemen aan de betrouwbaarheidsstudie. Ze krijgen dan binnen één week 2 keer een PET-CT scan.