Informatiemiddag over brughoektumor

Tilburg, 8 maart 2017

Het Gamma Knife Centrum Tilburg in het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) en Stichting Hoormij houden vrijdagmiddag 31 maart een informatiebijeenkomst over het leven met een brughoektumor. De bijeenkomst voor patiënten en hun naasten vindt plaats in de Aula (route 73) op locatie ETZ Elisabeth (Hilvarenbeekseweg 60, Tilburg). De zaal gaat om 13.00 uur open en het programma duurt tot circa 17.15 uur. Op het programma staat onder meer een rondleiding door het Gamma Knife Centrum.

Naar schatting wordt jaarlijks bij ongeveer 320 patiënten de diagnose brughoektumor gesteld. De oorzaak van deze tumorgroei is niet bekend. Wel is het belangrijk dat de brughoektumor in een vroeg stadium wordt ontdekt. Als u last heeft van bijvoorbeeld gehoorverlies, evenwichtsstoornissen of duizeligheid, is het verstandig de huisarts te bezoeken. Die kan u doorverwijzen naar een KNO-arts. Die voert een aantal onderzoeken uit om vast te stellen of u een brughoektumor heeft.

Keuze in behandeling?
De medische wetenschap is nog niet zo ver gevorderd dat uw gehoor na een operatie of bestraling weer goed functioneert. Leven met een brughoektumor betekent voor velen: leren omgaan met eenzijdig gehoorverlies, met tinnitus (oorsuizen) en/of met evenwichtsklachten. Voor een enkeling betekent het leven met problemen met de aangezichtszenuw.

Hoe doen andere patiënten dat en is er een keuze in behandeling? Op deze vraag geven Jerome Waterval (KNO-arts Radboud UMC), Edwin Hageman (ervaringsdeskundige Stichting Hoormij), Jeroen Verheul (neurochirurg ETZ), Patrick Hanssens (radiotherapeut ETZ), Bram van der Pol (neurochirurg ETZ), Guus Beute (neurochirurg ETZ) en Willem van Daal (ervaringsdeskundige Stichting Hoormij en emeritus hoogleraar radiotherapie) op 31 maart een antwoord.

Aanmelden:
Belangstellenden kunnen zich voor de informatiebijeenkomst aanmelden via e-mailadres [email protected] of telefoonnummer (030) 635 40 07. Het symposium is gratis toegankelijk. Een schrijftolk en ringleiding zijn aanwezig.

Stichting Hoormij is dé belangenvereniging voor mensen met hoorproblemen. Stichting Hoormij wil dat mensen met een hoorprobleem optimaal functioneren in onze samenleving.

FOTOBIJSCHRIFT:
Radiotherapeut Patrick Hanssens (l.) en neurochirurg Guus Beute zien hoe een kunststof masker wordt aangemeten bij een Gamma Knife-patiënt.

Foto: ETZ Fotografie & Film