Symposium ’15 jaar Gamma Knife Centrum Tilburg’ in ETZ

Tilburg, 22 mei 2017


Symposium ’15 jaar Gamma Knife Centrum Tilburg’ in ETZ

Het Gamma Knife Centrum Tilburg bestaat 15 jaar. Dit wordt vrijdag 9 juni gevierd met een groot symposium in het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis).

De eerste patiënt werd 10 juni 2002 behandeld. Inmiddels zijn al ruim 8.000 patiënten met het Gamma Knife bestraald. Tijdens het symposium wordt een overzicht gegeven van de behaalde resultaten, de huidige kennis en de nieuwe ontwikkelingen. Bovendien delen enkele internationale experts hun eigen ervaringen met het Gamma Knife. Ook schrijver Bart Chabot neemt deel aan het programma. Chabot is in 2010 op succesvolle wijze in het Gamma Knife Centrum behandeld aan een brughoektumor.

Uniek apparaat
Het Gamma Knife is een bestralingstoestel met de nauwkeurigheid van een chirurgisch mes. Met het voor Nederland unieke apparaat worden patiënten met aangezichtspijn, tumoren in het hoofd en vaatafwijkingen in de hersenen behandeld. Met de Icon-versie van het Gamma Knife is vorig jaar een nieuw tijdperk op het gebied van neurochirurgie gestart. “De Icon kan grotere tumoren bestralen. Ook kunnen we bestralen op plaatsen in het hoofd waar dat voorheen niet mogelijk was”, zegt radiotherapeut Patrick Hanssens. Neurochirurg Guus Beute: “Met de Icon is de meest geavanceerde vorm van bestraling mogelijk voor onze patiënten. Hiermee bestendigen we onze positie als hét centrum op het gebied van radiochirurgie in Nederland”.

Aanmelden
Het gratis toegankelijke symposium vindt plaats op locatie ETZ Elisabeth, Hilvarenbeekseweg 60 in Tilburg. Het programma start om 10.00 uur en duurt tot circa 17.00 uur. Het symposium is bedoeld voor radiotherapeuten, neurochirurgen, neurologen, KNO-artsen, internisten, pijnanesthesiologen en zij die hiervoor in opleiding zijn.
Aanmelden voor het symposium kan heel gemakkelijk via www.etz.nl/gammaknife15jaar.

Klik hier voor de uitnodiging en het volledige programma.

FOTOBIJSCHRIFT:
Radiotherapeut Patrick Hanssens (l.) en neurochirurg Guus Beute zien hoe bij een patiënt een kunststof masker wordt aangemeten op het Gamma Knife Icon.
Foto: ETZ Fotografie & Film

Download hier het programma van het symposium.